Ga terug
klein

Hoelang uienringen bakken?

Uienringen bakken doe je het beste in een friteuse op ongeveer 180 graden Celsius. De baktijd ligt tussen de 2 en 4 minuten per portie, afhankelijk van de dikte van je beslag en de temperatuur van de olie. Zodra ze goudgeel en knapperig zijn, haal je ze eruit en laat je ze uitlekken op keukenpapier. Let erop dat je niet te veel tegelijk in de friteuse doet, anders koelt de olie te snel af en worden de ringen slap in plaats van krokant.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 4 minuten
Totale tijd 24 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Amerikaans
Porties 4 Personen
calorieën 329 kcal

Benodigdheden

  • Friteuse of diepe pan met thermometer
  • Snijplank en scherp mes
  • Mengkommen
  • Garde of vork
  • Keukenpapier
  • Schuimspaan of frituurtang

Ingrediënten
  

  • 3 grote uien
  • 150 gram bloem
  • 100 gram maïzena
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 ei
  • 250 milliliter koud bruiswater bijvoorbeeld Spa rood
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zonnebloemolie of arachideolie om in te frituren

Stapsgewijze handleiding
 

1. Voorbereiding

  • Pel de uien en snijd ze in dikke ringen van ongeveer een halve centimeter. Duw de ringen voorzichtig los van elkaar zodat je losse schijfjes krijgt. Grote buitenringen zijn het lekkerst om te frituren, de kleintjes kun je bewaren voor een ander gerecht.
  • Meng in een grote kom de bloem, maïzena, bakpoeder, zout en paprikapoeder. Voeg het ei toe en giet daarna langzaam het bruiswater erbij terwijl je goed klopt met een garde tot je een glad beslag hebt. Dit beslag moet een beetje aan je lepel blijven hangen, dus niet te dun.

2. Bakken

  • Verhit de olie tot 180 graden Celsius. Haal telkens een paar uienringen door het beslag en leg ze voorzichtig in de hete olie. Bak ze 2 tot 4 minuten tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier en werk zo in porties tot alles klaar is.
Trefwoord Uienringen bakken