Ga terug
klein

Hoelang teff koken?

Teff koken duurt ongeveer 15 tot 20 minuten. Het is belangrijk om het graan zachtjes te laten garen, zodat het water rustig opgenomen wordt. Door het koken te combineren met wat roeren voorkom je dat het aanbrandt of aan de bodem kleeft. Daarna laat je het nog even rusten om alle smaken goed te laten samenkomen.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Rusttijd 5 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Pasta en rijst
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 358 kcal

Benodigdheden

  • Kookpan met deksel
  • Houten lepel of spatel
  • Vergiet (indien je het wilt spoelen)
  • Maatbeker

Ingrediënten
  

  • 300 gram teff hele korrels, dus geen teffmeel
  • 900 milliliter water
  • Snufje zout
  • Eventueel: een eetlepel olijfolie of boter voor extra smeuïgheid

Stapsgewijze handleiding
 

1. Spoelen

  • Spoel de teff eventueel kort onder koud water. Dit hoeft niet per se, maar sommige mensen vinden het lekkerder als het eerst gespoeld is.

2. Koken

  • Breng 900 milliliter water aan de kook in een pan. Voeg direct een snufje zout toe en roer even door.
  • Doe de 300 gram teff bij het kokende water. Roer goed zodat alle korrels nat zijn en niets aan de bodem blijft plakken.
  • Zet het vuur laag zodra het weer kookt. Doe het deksel op de pan en laat het zachtjes koken. Roer elke 5 minuten om aankoeken te voorkomen.
  • Na ongeveer 15 tot 20 minuten zal vrijwel al het water opgenomen zijn. Zet het vuur uit en laat de teff nog 5 minuten met de deksel erop staan. Hierdoor wordt het nog wat zachter.
  • Maak de teff los met een houten lepel. Je kunt er nu eventueel een lepel olijfolie of wat boter doorheen roeren voor extra smeuïgheid.
  • Je hebt nu een lekkere, warme pan vol voedzame teff klaarstaan. Ideaal als bijgerecht of basis voor een maaltijd.
Trefwoord Teff koken