Hoelang ramen koken?
Ramen koken doen we hier, zodat je zelf alle vrijheid hebt voor een lekker gerecht, zonder andere ingrediënten. Dus de klassiek en nog kale ramen. Maak hier zelf wat lekkers van, met bijvoorbeeld bouillon, verse groente, gekookt ei, en ga zo maar door.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Pasta en rijst
Keuken Aziatisch
Porties 4 Personen
calorieën 64 kcal
Grote kookpan van minstens drie liter inhoud
Houten lepel of keukentang
Vergiet om af te gieten
Timer of horloge om de kooktijd in de gaten te houden
Eventueel een kommetje om tussentijds te proeven
- Vierhonderd gram ramen noedels
- Ruim twee liter water
Verse ramen noedels kook je ongeveer drie minuten. Ze worden snel zacht, dus let goed op. Gedroogde ramen kook je in vijf minuten gaar. Instant ramen hebben meestal drie tot vier minuten nodig.
Laat de noedels nooit te lang in het water staan, want dan worden ze slap en verliezen ze hun structuur. Gebruik altijd ruim kokend water en blijf roeren tijdens het koken om te voorkomen dat ze aan elkaar kleven of aan de bodem vastplakken.
Breng eerst het water of de bouillon aan de kook, en voeg dan de ramen pas toe. Dus niet in water of bouillon doen, en meteen verwarmen. Dan worden meestal de ramen te gaar, omdat ze tijdens het opwarmen van de vloeistof eigenlijk ook garen.