Hoelang pijnboompitten roosteren?
Pijnboompitten roosteren duurt meestal niet langer dan drie tot vijf minuten, afhankelijk van de temperatuur en de methode die je gebruikt. Houd ze altijd goed in de gaten, want ze kunnen plotseling te donker worden. Zorg ervoor dat je continu roert of de pan beweegt om een gelijkmatige bruining te krijgen. Hieronder vind je een uitgebreide handleiding om ze perfect te roosteren.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Afkoelen 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 673 kcal
Een koekenpan met antiaanbaklaag
Houten of siliconen spatel
Bord of kom om de geroosterde pijnboompitten in te laten afkoelen
- Honderd gram pijnboompitten
1. Verhit de pan
Zet een droge koekenpan op middelhoog vuur. Je hebt geen olie of boter nodig, want pijnboompitten bevatten van nature al voldoende olie.
2. Voeg de pijnboompitten toe
Doe de pijnboompitten in de hete pan en zorg dat ze in een enkele laag liggen. Zo krijgen alle pitten de kans om gelijkmatig te roosteren.
3. Blijf roeren
Gebruik een houten of siliconen spatel om de pijnboompitten constant te bewegen. Dit voorkomt dat ze aanbranden en zorgt voor een mooie, gelijkmatige kleur.
4. Controleer de kleur en geur
Na twee tot drie minuten beginnen de pijnboompitten lichtbruin te worden en ruik je hun nootachtige aroma. Laat ze nog een minuut of twee doorgaan totdat ze goudbruin zijn, maar blijf ze continu in beweging houden.
5. Haal ze uit de pan
Zodra de pitten de gewenste kleur hebben, haal je ze direct uit de pan. Laat ze afkoelen op een bord of in een kom. Laat ze niet in de hete pan liggen, want dan garen ze verder en kunnen ze alsnog verbranden.
Trefwoord Pijnboompitten roosteren