Hoelang oesterzwammen bakken?
Oesterzwammen bakken kost niet veel tijd, wat het een handige optie maakt voor een snelle maaltijd of als bijgerecht. Het bakken duurt ongeveer vijf tot acht minuten. De exacte tijd hangt af van de grootte van de stukken en je persoonlijke voorkeur: wil je ze nog een beetje stevig houden, of juist lekker zacht en sappig? Met een paar eenvoudige stappen krijg je gegarandeerd een heerlijk resultaat.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 8 minuten min
Totale tijd 28 minuten min
Gang Paddenstoelen
Keuken Duits
Porties 4 Personen
calorieën 29 kcal
- 400 gram verse oesterzwammen
- 3 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 1 theelepel paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: verse peterselie voor garnering
1. Voorbereiden van de oesterzwammen
Begin met het schoonmaken van de oesterzwammen. Veeg ze voorzichtig schoon met een stukje keukenpapier of een borsteltje. Was ze liever niet onder de kraan, omdat ze water absorberen en daardoor minder goed bakken. Snijd grote oesterzwammen in kleinere stukken, zodat ze gelijkmatig gaar worden.
3. Bakken van de oesterzwammen
4. Kruiden en afwerken
Voeg de fijngehakte knoflook, paprikapoeder, zout en peper toe. Roer alles goed door en bak nog een minuut tot de knoflook begint te geuren. Haal de pan van het vuur en bestrooi de oesterzwammen met verse peterselie als je dat lekker vindt.
Trefwoord Oesterzwammen bakken