Ga terug

Hoelang oesterzwammen bakken?

Oesterzwammen bakken kost niet veel tijd, wat het een handige optie maakt voor een snelle maaltijd of als bijgerecht. Het bakken duurt ongeveer vijf tot acht minuten. De exacte tijd hangt af van de grootte van de stukken en je persoonlijke voorkeur: wil je ze nog een beetje stevig houden, of juist lekker zacht en sappig? Met een paar eenvoudige stappen krijg je gegarandeerd een heerlijk resultaat.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 28 minuten
Gang Paddenstoelen
Keuken Duits
Porties 4 Personen
calorieën 29 kcal

Benodigdheden

  • Koekenpan of grote bakpan
  • Houten spatel
  • Scherp mes
  • Snijplank
  • Eventueel een keukenpapier om de oesterzwammen droog te deppen

Ingrediënten
  

  • 400 gram verse oesterzwammen
  • 3 eetlepels olijfolie of zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: verse peterselie voor garnering

Stapsgewijze handleiding
 

1. Voorbereiden van de oesterzwammen

  • Begin met het schoonmaken van de oesterzwammen. Veeg ze voorzichtig schoon met een stukje keukenpapier of een borsteltje. Was ze liever niet onder de kraan, omdat ze water absorberen en daardoor minder goed bakken. Snijd grote oesterzwammen in kleinere stukken, zodat ze gelijkmatig gaar worden.

2. De pan voorbereiden

  • Zet een ruime koekenpan op middelhoog vuur en voeg de olie toe. Laat de pan goed heet worden, maar zorg ervoor dat de olie niet gaat roken. Een hete pan zorgt ervoor dat de oesterzwammen een lekker krokant randje krijgen.

3. Bakken van de oesterzwammen

  • Voeg de oesterzwammen toe aan de pan in een enkele laag. Bak ze ongeveer twee tot drie minuten zonder ze te bewegen, zodat ze mooi bruin worden aan de onderkant. Draai ze om met een houten spatel en bak de andere kant ook bruin.

4. Kruiden en afwerken

  • Voeg de fijngehakte knoflook, paprikapoeder, zout en peper toe. Roer alles goed door en bak nog een minuut tot de knoflook begint te geuren. Haal de pan van het vuur en bestrooi de oesterzwammen met verse peterselie als je dat lekker vindt.
Trefwoord Oesterzwammen bakken