Hoelang mosterdzaad roosteren?
Mosterdzaad roosteren duurt gemiddeld 1 tot 3 minuten, afhankelijk van de hittebron en de pan die je gebruikt. Zodra de zaadjes beginnen te springen en een lichte geur vrijkomt, zijn ze klaar. Laat ze niet te lang in de pan liggen, want verbrande mosterdzaadjes worden bitter. Het is slim om de pan na het roosteren direct van het vuur te halen en de zaadjes in een schaaltje te doen om nagaren te voorkomen.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 3 minuten min
Totale tijd 13 minuten min
Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 350 kcal
- 2 eetlepels geel mosterdzaad
- Optioneel: 1 theelepel komijnzaad of korianderzaad voor extra smaak
2. Voeg het mosterdzaad toe
3. Blijf roeren en schudden
4. Haal ze op tijd uit de pan
Trefwoord Mosterdzaad roosteren