Hoelang mexicano frituren?
Mexicano frituren doe je op 180 graden Celsius, en dat doe je ongeveer 4 tot 5 minuten. Als je friteuse goed op temperatuur is, hoef je er eigenlijk niets meer aan te doen behalve een beetje geduld hebben. Let erop dat je de snacks niet op elkaar stapelt in het mandje, want dan garen ze niet gelijkmatig. Frituur bij voorkeur in twee rondes als je vier of meer stuks tegelijk wilt maken.
Haal de Mexicano’s direct uit de vriezer en leg ze in het hete vet. Laat ze frituren tot ze goed krokant zijn en borrelend aan de oppervlakte drijven. Laat ze daarna uitlekken op keukenpapier. Serveer warm. Voeg saus toe naar smaak – curry, pindasaus of knoflooksaus zijn klassiekers.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Gang Snack
Keuken Nederlands
Porties 4 Personen
calorieën 220 kcal
1 friteuse met thermostaat
Keukenpapier
Eventueel: tangen of frituurmandje
Saus naar keuze (curry, knoflook, sambal, etc.)
Optioneel: broodjes, friet of salade voor erbij
- 4 tot 8 bevroren Mexicano’s uit de supermarkt of snackbar
- 2 liter frituurolie zonnebloem of arachide
3. Frituren
Laat de Mexicano’s voorzichtig in het mandje zakken. Doe er niet meer dan 3 tegelijk als je een kleinere friteuse hebt, anders daalt de temperatuur van de olie te veel. Laat ze 4 tot 5 minuten frituren tot de buitenkant donkerbruin en krokant is.
Haal ze uit de olie en laat ze even uitlekken op keukenpapier. Hierdoor worden ze minder vet en behouden ze hun knapperigheid.
Trefwoord Mexicano frituren