Hoelang glasnoedels koken?
Glasnoedels koken doe je eigenlijk niet zoals gewone pasta. Je hoeft ze meestal niet echt te koken, maar alleen even te weken in heet water. De exacte tijd hangt af van het merk en de dikte van de noedels, maar meestal is 4 tot 7 minuten genoeg. Breng water aan de kook, haal de pan van het vuur en doe de noedels erin. Laat ze weken tot ze zacht en doorschijnend zijn, en giet ze dan af. Spoel ze kort met koud water zodat ze niet gaan plakken. En klaar!
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Weken 7 minuten min
Totale tijd 22 minuten min
Gang Pasta en rijst
Keuken Aziatisch
Porties 4 Personen
calorieën 351 kcal
- 200 gram glasnoedels
- 1 liter water
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels sesamolie optioneel, tegen plakken
- 1 eetlepel sojasaus om op smaak te brengen
2. Bereiden
Zodra het water kookt, zet je het vuur uit. Leg de glasnoedels in de pan met heet water. Zorg dat ze helemaal onder staan. Druk ze eventueel een beetje aan met een vork of lepel.
Laat de noedels 4 tot 7 minuten weken. Hoe dunner de noedels, hoe korter de weektijd. Roer ze af en toe los met een vork of stokjes zodat ze niet aan elkaar kleven. Als ze zacht en elastisch zijn en een glasachtige glans hebben, zijn ze klaar.
Giet de noedels af in een zeef en spoel ze kort onder koud stromend water. Dat stopt het garingsproces en voorkomt dat ze plakkerig worden.
Je kunt de noedels nu gebruiken zoals je wilt. Meng ze met wat sesamolie tegen plakken, of voeg sojasaus, groenten of vlees toe. Ze zijn klaar om te wokken, te verwerken in een salade of in een soep te gebruiken.
Trefwoord Glasnoedels koken