Ga terug
klein

Hoelang Chiazaad koken?

Chiazaad koken kost slechts een paar minuten. Je hoeft de zaden niet lang te verhitten, omdat ze snel vocht opnemen. Het hele proces, inclusief voorbereiding, duurt ongeveer 10 minuten. Je hebt weinig ingrediënten nodig en het resultaat is een voedzame toevoeging aan je maaltijd.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Pasta en rijst
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 486.1 kcal

Benodigdheden

  • Een middelgrote pan
  • Een houten lepel of spatel
  • Een zeef (optioneel)

Ingrediënten
  

  • 50 gram chiazaad
  • 400 milliliter water
  • Een snufje zout optioneel

Stapsgewijze handleiding
 

1. Voorbereiding

  • Spoel het chiazaad kort af onder koud water. Dit verwijdert eventuele onzuiverheden.

2. Koken

  • Doe 400 milliliter water in een pan en breng het aan de kook. Voeg een snufje zout toe als je dat lekker vindt.

3. Toevoegen

  • Zodra het water kookt, voeg je het chiazaad toe. Zet het vuur laag en blijf roeren. Dit voorkomt dat de zaden aan elkaar kleven of aan de bodem van de pan blijven plakken.

4. Kooktijd

  • Laat het chiazaad ongeveer 3 tot 5 minuten zachtjes koken. Je merkt dat de zaden vocht opnemen en een gelachtige substantie vormen.

5. Afwerken

  • Haal de pan van het vuur en laat het chiazaad een paar minuten rusten. Je kunt de zaden eventueel afspoelen in een zeef als je een minder dikke structuur wilt.
Trefwoord Chiazaad koken