Hoelang champignons bakken?
Bij champignons bakken hangt de bakduur af van de dikte van de plakjes en hoeveel vocht ze bevatten. Over het algemeen duurt het 8 tot 12 minuten op middelhoog tot hoog vuur. In het begin laten de champignons vocht los. Laat dat verdampen en blijf bakken tot ze goudbruin zijn. Schep ze niet te vaak om, anders bakken ze niet goed.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 12 minuten min
Totale tijd 27 minuten min
Gang Bijgerecht
Keuken Nederlands
Porties 4 Personen
calorieën 61 kcal
Koekenpan
Snijplank
Mes
Spatel
- 400 gram champignons
- 2 eetlepels olijfolie of roomboter
- 1 teentje knoflook optioneel
- 1 theelepel gedroogde tijm of verse peterselie
- Zout en zwarte peper naar smaak
1. Champignons schoonmaken
Gebruik een borsteltje of een stukje keukenpapier om de champignons schoon te vegen. Spoel ze niet af onder de kraan, want ze nemen snel water op en kunnen daardoor minder goed bakken. Snijd de champignons in plakjes of kwartjes, afhankelijk van je voorkeur.
3. Champignons toevoegen en bakken
Doe de champignons in de pan. Zorg dat ze niet op elkaar liggen, zodat ze gelijkmatig bakken. Roer ze niet meteen om, maar laat ze een minuut of twee liggen zodat ze een korstje krijgen.
Roer de champignons af en toe om en bak ze 8 tot 12 minuten tot ze mooi bruin en licht knapperig zijn. Halverwege kun je een fijngesneden teentje knoflook toevoegen voor extra smaak.
Trefwoord Champignons bakken