Hoe pesto opwarmen?
Pesto opwarmen doe je het beste langzaam en op een lage temperatuur. Of je het nu in een pannetje, oven of magnetron doet, vermijd hoge temperaturen en kook de pesto nooit. Pesto is gemaakt van verse ingrediënten zoals basilicum, knoflook en Parmezaanse kaas. Die kunnen snel hun smaak verliezen als je ze te heet maakt. Door zachtjes op te warmen, blijft de smaak intact en wordt de textuur niet korrelig of vettig.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Porties 1 Portie
calorieën 445 kcal
- Twee tot drie eetlepels pesto zelfgemaakt of kant-en-klaar
- Eén eetlepel olijfolie of pastawater
- Eventueel een klein klontje roomboter
Neem een klein steelpannetje en zet het op het laagste vuur.
Doe twee tot drie eetlepels pesto in de pan
Voeg een eetlepel olijfolie of een scheutje pastawater toe
Roer de pesto voorzichtig door met een houten lepel
Blijf roeren totdat de pesto warm is, maar niet kookt
Voeg eventueel nog wat boter toe als je een romige saus wilt
Meng het met pasta, groenten of gebruik het als saus bij kip of vis
Laat de pesto vooral niet koken. Dat zorgt ervoor dat de olie zich scheidt en de kaas kan schiften. Als je merkt dat het begint te bubbelen, haal je de pan direct van het vuur.