Hoe ossobuco opwarmen?
Ossobuco opwarmen doe je het best langzaam, met aandacht voor de structuur van het vlees en de diepgang van de saus. De originele smaak komt het best tot zijn recht als je het gerecht op lage temperatuur en in een afgesloten pan laat opwarmen. Wil je tijd besparen, dan zijn er ook andere manieren, maar die doen vaak iets af aan de kwaliteit.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 1 Portie
calorieën 130 kcal
Grote koekenpan met deksel
Pollepel of houten lepel
Tang of vork om het vlees om te draaien
Eventueel een spatdeksel
Fornuis met regelbaar vuur
- Ossobuco met saus kant-en-klaar of zelfgemaakt
- Een klein scheutje water of runderbouillon indien nodig
- Een eetlepel olijfolie of een klontje roomboter
Verwarm een grote koekenpan op laag vuur en voeg een klein beetje olijfolie of een klontje roomboter toe. Leg de ossobuco met saus in de pan en dek deze af met een deksel.
Laat het gerecht langzaam opwarmen. Na ongeveer tien minuten draai je het vlees voorzichtig om en laat je het nog eens tien minuten zachtjes pruttelen.
Voeg eventueel een scheutje water of bouillon toe als de saus te dik wordt of dreigt aan te bakken.
Roer af en toe door de saus zodat alles gelijkmatig warm wordt. Zodra het vlees door en door warm is, kun je direct serveren.
Trefwoord Ossobuco opwarmen