Hoe Kaiserschmarrn maken?
Voor Kaiserscharrn maken begin je met het scheiden van de eieren. Dat is een belangrijke stap, want het opgeklopte eiwit maakt het beslag luchtig. Klop de dooiers met suiker, vanillesuiker en melk tot een glad mengsel. Daarna roer je de bloem er rustig door. Ondertussen kun je de eiwitten stijf kloppen met een snufje zout en dat luchtige schuim vouw je dan voorzichtig door het beslag.In een grote pan laat je wat boter smelten op middelhoog vuur. Giet het beslag erin en laat het zonder roeren een paar minuten bakken, tot de onderkant goudbruin is. Strooi dan de rozijnen (eventueel geweld in rum of water) erover. Draai het geheel om, dat lukt het beste in delen, en laat ook de andere kant even bakken. Dan komt het leuke deel: gebruik twee vorken of een houten spatel om de pannenkoek grof in stukken te scheuren. Laat deze stukjes nog even kort bakken tot ze een beetje krokant zijn aan de buitenkant.Bestrooi met poedersuiker en serveer direct, liefst met appelmoes, pruimencompote of vers fruit.
Voorbereidingstijd 25 minuten min
Bereidingstijd 8 minuten min
Totale tijd 33 minuten min
Gang Brunch, Nagerecht
Keuken Oostenrijk
Porties 4 Personen
calorieën 210.2 kcal
Twee mengkommen
Garde of handmixer
Houten lepel of spatel
Grote koekenpan met dikke bodem
Keukenweegschaal
Zeef (optioneel voor de bloem)
Twee vorken om te scheuren
Zeefje voor de poedersuiker
- 4 eieren
- 250 milliliter melk
- 150 gram bloem type 405 of gewone tarwebloem
- 2 eetlepels kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 snufje zout
- 40 gram rozijnen optioneel geweld in een beetje rum of warm water
- 30 gram boter om in te bakken
- Poedersuiker om te bestrooien
Eieren scheiden en beslag maken
2. Eiwitten stijf kloppen
3. Eiwitten luchtig erdoor spatelen
Trefwoord Kaiserscharrn maken