Hoe broccoli opwarmen?
Wil je broccoli opwarmen in een pan, begin dan met het controleren of de roosjes niet te nat zijn. Dep ze eventueel droog met keukenpapier, vooral als ze uit de koelkast komen. Verhit vervolgens een pan met een klein beetje olijfolie of roomboter. Leg de broccoli in de pan en zet het vuur middelhoog. Voeg eventueel één of twee eetlepels water toe als de broccoli wat is uitgedroogd. Doe een deksel op de pan zodat de warmte goed circuleert, en laat het geheel 4 tot 6 minuten opwarmen. Roer tussendoor een paar keer om aanbakken te voorkomen. Zodra de broccoli heet is, kun je serveren.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 5 minuten min
Totale tijd 15 minuten min
Gang Groenten
Keuken Internationaal
Porties 1 Portie
calorieën 29 kcal
Koekenpan met deksel
Houten lepel of spatel
- Ongeveer 250 gram gekookte of geblancheerde broccoli
- Eén eetlepel olijfolie of een klontje roomboter circa 15 milliliter
- Optioneel: één tot twee eetlepels water 15 tot 30 milliliter
- Snufje zout of peper naar smaak
Haal de broccoli uit de koelkast en controleer of er geen vocht op zit. Dep indien nodig droog met keukenpapier.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met een eetlepel olijfolie of een klontje roomboter. Laat dit warm worden, maar niet bruin bakken.
Leg de broccoli voorzichtig in de pan. Voeg een eetlepel water toe als je merkt dat de broccoli te droog is.
Doe een deksel op de pan en laat de broccoli 4 tot 6 minuten opwarmen. Roer af en toe om.
Breng op smaak met een snufje zout en eventueel een draai peper. Serveer warm als bijgerecht of onderdeel van je hoofdgerecht.
Trefwoord Broccoli opwarmen