Hoe ananas ijs maken?
Voor ananas ijs maken, begin je met het schoonmaken van een verse ananas. Verwijder de schil, het harde hart en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Vervolgens pureer je de stukjes in een blender tot een gladde massa. Dit is de basis van je ijs. Daarna voeg je suiker, citroensap en slagroom toe om het geheel smeuïger en romiger te maken. Zet het mengsel minstens twee uur in de koelkast zodat het goed koud is voor je het in de ijsmachine giet. Zodra de ijsmachine draait, hoef je eigenlijk alleen nog maar te wachten tot het ijs stevig genoeg is.
Voorbereidingstijd 45 minuten min
Afkoelen en rusten 2 uur uur 10 minuten min
Totale tijd 2 uur uur 55 minuten min
Gang IJs maken
Keuken Internationaal
Porties 1 Liter
calorieën 78 kcal
- Eén rijpe ananas ongeveer 800 gram vruchtvlees
- 150 gram fijne kristalsuiker
- 1 eetlepel versgeperst citroensap
- 250 milliliter slagroom
- Eventueel: 100 milliliter koud water indien de ananas erg zoet en dik is
2. IJs maken
Doe de blokjes ananas in een blender en mix tot een gladde puree. Proef een klein beetje. Als de ananas wat zurig is, kun je iets minder citroensap gebruiken. Is hij heel zoet, dan kun je juist wat extra sap toevoegen.
Doe de suiker en het citroensap bij de puree en meng goed door. Roer net zo lang tot de suiker helemaal is opgelost. Laat dit mengsel ongeveer 10 minuten rusten.
Schenk de slagroom erbij en roer rustig door. Zorg dat het mengsel mooi egaal is. Zet de kom daarna minstens twee uur in de koelkast, zodat alles goed koud wordt. Dit bevordert straks het opstijven in de ijsmachine.
Giet het mengsel in de ijsmachine zodra het goed koud is. Laat draaien volgens de gebruiksaanwijzing van je toestel. Meestal duurt dit zo’n 30 tot 45 minuten. Het ijs moet stevig, maar nog net schepbaar zijn.
Schep het ijs in een afsluitbare diepvriesdoos en laat het minstens 2 uur verder opstijven in de vriezer. Haal het vijf minuten voor het serveren uit de vriezer, zodat het goed schepbaar wordt.
Trefwoord Ananas ijs maken