Appeltaart opwarmen, deze Hollandse lekkernij is het lekkerst als hij warm en vers uit de oven komt. Maar soms heb je nog een stuk over of wil je een kant-en-klare appeltaart opwarmen. Opwarmen kan op verschillende manieren, maar de oven is de beste keuze als je wilt dat de korst krokant blijft en de vulling zacht en smeuïg wordt. Hoe doe je dat precies en waar moet je op letten? Hier lees je hoe je het beste een appeltaart kunt opwarmen.

klein

Hoe appeltaart opwarmen?

Soms heb je een stuk appeltaart dat niet meer op kamertemperatuur is en wil je het opnieuw warm maken. Dit kan in de oven, maar ook in een airfryer of magnetron. De oven geeft het beste resultaat, maar als je weinig tijd hebt, zijn er andere opties. Zorg er in ieder geval voor dat je de taart niet te lang opwarmt, anders wordt hij droog of taai.
Gang Opwarmen
Keuken Internationaal
Porties 1 Portie
calorieën 259 kcal

Benodigdheden

  • Oven of airfryer
  • Aluminiumfolie (optioneel)
  • Bakplaat of rooster
  • Magnetronbestendig bord (voor magnetronoptie)
  • Mes en vork

Ingrediënten
  

  • 1 kant-en-klare of zelfgebakken appeltaart of één of meerdere stukken

Stapsgewijze handleiding
 

  • De ideale manier om appeltaart op te warmen is in een voorverwarmde oven. Dit zorgt ervoor dat de warmte gelijkmatig wordt verdeeld, waardoor de taart niet klef of te droog wordt.
  • Zet de oven op 160 graden Celsius en plaats de appeltaart op een bakplaat of rooster. Dek de bovenkant eventueel af met aluminiumfolie als je niet wilt dat de korst te donker wordt.
  • Na ongeveer 10 tot 15 minuten is de taart warm en klaar om te serveren. Laat hem een paar minuten afkoelen voordat je hem aansnijdt, zodat de vulling niet te heet is.
  • Wil je een hele appeltaart opwarmen? Verleng dan de oventijd naar ongeveer 20 tot 25 minuten. Controleer halverwege of de taart gelijkmatig opwarmt en draai hem indien nodig een kwartslag. Zo krijg je de lekkerste resultaten.
Trefwoord Appeltaart opwarmen

Anders opwarmen

Opwarmen in airfryer

Een airfryer is een snelle manier om appeltaart op te warmen zonder dat de korst slap wordt. Zet de airfryer op 160 graden Celsius en verwarm de taart 5 tot 8 minuten. Let op dat de korst niet verbrandt en schud eventueel tussendoor de mand om de warmte goed te verdelen.

Opwarmen in magnetron

De magnetron is de snelste optie, maar de korst kan hierdoor zacht worden. Zet een stuk appeltaart op een magnetronbestendig bord en verwarm het op 600 watt gedurende 30 tot 40 seconden. Wil je een grotere portie opwarmen? Gebruik dan kortere periodes en controleer tussendoor of de taart warm is.

Ingevroren appeltaart opwarmen

Heb je appeltaart in de vriezer bewaard? Laat hem dan eerst ontdooien in de koelkast, het liefst een nachtje. Vervolgens kun je hem opwarmen in de oven op 160 graden Celsius gedurende 15 tot 20 minuten. Je kunt bevroren appeltaart ook direct in de oven zetten, maar verleng dan de oventijd met 5 tot 10 minuten. Dek de bovenkant eventueel af met aluminiumfolie om te voorkomen dat de korst te hard wordt.

Hoelang is appeltaart houdbaar?

Appeltaart blijft op kamertemperatuur ongeveer 1 tot 2 dagen goed. Bewaar hem in een afgesloten doos of wikkel hem in aluminiumfolie om uitdrogen te voorkomen. In de koelkast blijft de taart tot 5 dagen goed, maar de korst kan dan wat zachter worden. Wil je appeltaart langer bewaren? Dan kun je hem invriezen.

Vijf variaties en aanpassingen

  1. Bestrooi de warme taart met een beetje extra kaneel voor een intensere smaak.
  2. Druppel warme karamelsaus over de taart voor een zoetere, romige toets.
  3. Serveer de warme taart met een bolletje vanille-ijs voor een heerlijk contrast tussen warm en koud.
  4. Voeg gehakte walnoten of amandelschaafsel toe bovenop de taart voordat je hem opwarmt voor een extra knapperige textuur.
  5. Strooi een beetje poedersuiker of bruine suiker over de taart na het opwarmen voor een subtiele zoetigheid.

Wilhelmus Hengstmengel

Wilhelmus Hengstmengel, een culinaire expert met meer dan 15 jaar ervaring, weet als geen ander hoe belangrijk het is om voedingsmiddelen op de juiste manier te bewaren. Hij kent ook de noodzaak van de juiste technieken in en rond de keuken. Zijn kennis strekt zich uit van groenten en fruit tot vlees, vis en complete gerechten. Als voormalig groenteboer heeft hij een scherp oog ontwikkeld voor kwaliteit en duurzaamheid, wat hij combineert met zijn passie voor koken en eenvoudige, toegankelijke recepten.

Oorspronkelijk een Rotterdammer, is Wilhelmus inmiddels een echte wereldburger met Tirol als thuisbasis. Hij deelt zijn expertise over kooktechnieken, snijtechnieken, simpele schoonmaaktips, bewaren en invriezen op zowel Nederlandstalige als Duitstalige platforms, en belicht daarbij hoe kleine verschillen in technieken wereldwijd grote impact kunnen hebben.

Dit is misschien ook leuk

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardering recept